Ciorba de fasole boabe cu tarhon

de MOKUSKA in Ciorbe, 2 Mai 2014 | 3559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 1 scaricica afumata
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 ardei gras
  • tarhon
  • 2 linguri bulion sau putin suc de rosii
  • sare
  • pentru acrit dupa plac: zeama de lamaie, otet de tarhon, sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu tarhon:

Se spala fasolea, daca este nevoie lasam in apa o noapte la frigider. (eu am avut fasole de la mama de anul trecut, care a fiert in 30 minute).

Spalam scaricica si o punem la fiert intr-un vas mai micut, daca scade apa cat timp fierbeti mai asaugati apa fiarta peste. Aceasta trebuie lasata la fiert mai mult timp decat zarzavatul. Intr-un alt vas cu apa punem fasolea sa dea in clocot 3 minute, dupa care aruncam apa. Zarzavatul, ceapa, ardeiul se curata, se spala si se toaca (nu foarte marunt), se pun la fiert cu fasolea, bulionul si putin tarhon. Dupa ce a fiert scaricica amestecam cu tot cu zeama in care a fiert cu fasolea, adaugam sare dupa gust, tarhon si acrim ciorba (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca