Ciorba de fasole

de gaby_duceag in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 5304 vizualizari

 

hmmm, ce buna a foost. am muscat din ceapa aia asa..cam cu retinere:))) da' o fo' bunaaaaa. exista sotz sa nu ii placa ciorba de fasole? al meu, va fi super incantat, e surpriza zilei =)))). E pentru prima oara cand imi iese exact ca a mamei. poate o sa va mire prezenta fidelutei dar ASA O FACEA MAMA :)))) si eu eram innebunita dupa ciorbita asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata (mie imi place asta mica)
  • zarzavat pentru ciorbe : al meu contine: morcov, radacina pastarnac, radacina telina, radacina patrunjel, capia, ardei gras galben, gogosar, frunze de telina.- daca nu aveti, puneti din fiecare
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • o cana bors de putina acru
  • patrunjel
  • leustean
  • cimbru
  • o lingurita secretul gustului de legume
  • doua  cepe
  • fidea (destul de putina)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L)

Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.

Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa fierbinte) se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte.

Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 min.

Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.

Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul.

Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

28.10.2010, 15:48

Nu as refuza vreodata o portie

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:18

wow..........cat de bine arata...................dai o portie?.........................

Cris2711 1

12.03.2011, 11:05

vreau si ciorbita si ceapa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati