Ciorba de fasole

de gaby_duceag in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 5449 vizualizari

 

hmmm, ce buna a foost. am muscat din ceapa aia asa..cam cu retinere:))) da' o fo' bunaaaaa. exista sotz sa nu ii placa ciorba de fasole? al meu, va fi super incantat, e surpriza zilei =)))). E pentru prima oara cand imi iese exact ca a mamei. poate o sa va mire prezenta fidelutei dar ASA O FACEA MAMA :)))) si eu eram innebunita dupa ciorbita asta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata (mie imi place asta mica)
  • zarzavat pentru ciorbe : al meu contine: morcov, radacina pastarnac, radacina telina, radacina patrunjel, capia, ardei gras galben, gogosar, frunze de telina.- daca nu aveti, puneti din fiecare
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • o cana bors de putina acru
  • patrunjel
  • leustean
  • cimbru
  • o lingurita secretul gustului de legume
  • doua  cepe
  • fidea (destul de putina)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L)

Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.

Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa fierbinte) se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte.

Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 min.

Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.

Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul.

Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

28.10.2010, 15:48

Nu as refuza vreodata o portie

Bucataras Medi 1

28.10.2010, 21:18

wow..........cat de bine arata...................dai o portie?.........................

Cris2711 1

12.03.2011, 11:05

vreau si ciorbita si ceapa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu fasole fideluta galbena