Mereu mi-au placut culorile. Cand eram mica, mica mazgaleam zeci de desene pe saptamana. La scoala primara si gimnaziala, apoi la liceu si facultate, am desenat mult. De aceea m-am facut arhitecta si m-am specializat in design. In timpul liber, am pictat o multime de tablouri, cu tehnici diferite. Acum folosesc culorile si in mancare. Chiar si la o ciorba. Are si ea nevoie de un pic de culoare, nu?
Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru zdrente), dovlecelul, rosia decojita, costita si carnea taiata fasii.
Dupa cateva minute adaugati ketchup si patru litri de apa clocotita. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac aproximativ o ora.
Cand e aproape fiarta puneti borsul separat la clocotit (sau 2 litri apa si concentrat de bors), iar cand clocoteste adaugati peste ciorba impreuna cu bulionul. Dregeti gustul de sare si piper si mai lasati la foc mic cam 10 minute.
Preparati zdrentele astfel: amestecati cate un ou cu o lingurita de faina si mixati pe rand doua dintre ele cu ardeiul gras rosu si spanacul. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2-3 lingurite de ulei la incins si turnati pe rand cele trei compozitii pentru zdrente, cand s-au inchegat le intoarceti pe partea cealalta. Le puneti pe o farfurie si le taiati patratele de marimea dorita si le puneti in ciorba. Puneti face zdrente de ce culoare doriti, nu trebuie sa le faceti pe toate trei deodata.
Puneti smantana in supiera, leustean tocat si amestecati cu un tel cu zeama fierbinte de ciorba pana se omogenizeaza apoi adaugati restul de ciorba. Decorati cu cateva frunze de leustean.
Se serveste cu ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
1
Cine doreste poate acri ciorba cu putin otet direct in farfurie.