Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 18 Mar 2017 | 5014 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de o ciorba cu tagliatelle si ce putea fi mai potrivit, decat una cu carne de cocos de tara? Ce-i drept, fierbe mai greu, dar daca aveti o oala sub presiune, este floare la ureche. Si unde mai pui ca este mai sanatoasa carnea de tara.

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la un cocos de tara
  • 5 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 gogosar verde
  • 1 bucatica de telina
  • circa 3 l apa
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • 100 g paste tagliatelle
  • 3-4 fire de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle:

Se portioneaza carnea si se spala. 

Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.

Telina se curata de coaja si se spala.

Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in circa 3 l apa, cu o lingura de sare. Se fierb la foc mic, in jur de o ora, in functie de carne. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, dupa care se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga putin piper negru macinat si rosiile pregatite pentru iarna si se mai clocoteste ciorba timp de 5 minute, dupa care se adauga pastele si se mai clocoteste 2-3 minute. La final, se adauga  patrunjelul (spalat si tocat) si se potriveste ciorba de sare. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, cu varza acra - Reteta gustoasa de post