Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa

de Ela68 in Ciorbe, 15 Mar 2013 | 47896 vizualizari

 

De ceva vreme ma bate gandul sa ma las de carne. Nu stiu voua cum vi se pare, dar in ultima vreme am impresia ca puiul ( sau curcanul ) pe care-l cumpar de la supermarket nu mai are niciun gust. Asa ca m-am hotarat , voi consuma doar carne de pasare crescuta la tara. Chiar daca primesc destul de rar un cocos sau o gaina, prefer s-o savurez cat de mult pot. Asa imi dau seama cat de mult imi lipseste viata la tara, copilaria alaturi de bunici si aerul curat, nepoluat. N-au ramas in satul bunicilor decat cateva batranele ce greu razbesc in viata dura de astazi.Mi-e dor de vremurile de odinioara ! Sa ramanem totusi intr-o nota optimista si sa purcedem la realizarea unei ciorbe gustoase.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa:

  • 1 cocos crescut la curte
  • 4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 buc pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa sau/si 2 cepe verzi
  • 2 buc ardei gras
  • 2 legaturi leustean
  • 1 cartof
  • sare
  • 1 litru de bors
  • 1 galbenus (optional)
  • 100 ml smantana pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa:

Cum se prepara Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa:

Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se controleaza cu o furculita daca este bine patrunsa. Pulpele si pieptul le-am pastrat si le-am facut ostropel, urmeaza reteta cat de curand.

Zarzavatul, mai putin cartoful si ardeiul gras, se spala, se curata si se toaca cubulete. Calim doua minute cu putin ulei pentru a obtine o aroma mai pronuntata si pentru culoarea galbena pe care o da morcovul.

Taiem cartoful cubulete  si ardeiul gras julienne. Adaugam peste zarzavatul calit zeama in care a fiert cocosul, strecurata, impreuna cu bucatile de carne. Lasam sa fiarba cinci minute. Adaugam cartoful si ardeiul gras, ptrivim de sare si mai lasam zece minute la foc mediu, cu capac.

Fierbem borsul separat si-l adaugam la ciorba. In mod normal, tot procesul de fierbere al zarzavatului nu va depasi 20 minute. Stingem focul si adaugam leusteanul.

Se poate drege cu un galbenus si smantana. De data asta, am lasat-o nedreasa, dar am servit-o cu smantana si ardei iute.

La fel de delicioasa este si Ciorba de cocos cu taitei de casa sau Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Va mai recomandam si reteta de Ciorba taraneasca de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos, reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zeama de cocos in stil Basarabean