Orisice inventie cu rezultate bune este binevenita pentru mine ,si o sa va placa si voua daca incercati . Mi-a ramas putina carne tocata cam 500 gr si pentru ca nu-mi ajungea numai de perisoare am incercat sa fac ceva care sa placa ,Asa ca am facut o combinatie de ciorba de cartofi cu perisoare si la final am asezonat cu leustean din belsug......yamiiiii ce bunatate ..
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete,zarzavatul ,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt .
Frunzele de leustean se spala si se toaca . Orezul se spala apoi se amesteca cu carnea tocata si ouale, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine ,se pune deoparte .
Intr-o oala se pune uleiul impreuna cu zarzavatul ,ceapa si ardeiul tocat, si se calesc cu putina apa.
Se adauga cartofii, se mai lasa si ei putin la calit cu zarzavatul, apoi completam cu apa calda ( 2,5l ).
Potrivim de sare ,piper ,vegeta ,adaugam si foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc incet .
Cind cartofii sunt fierti pe jumatate adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp ,si lasam sa fiarba in continuare ,cca 10 min.
Apoi adaugam bulionul si asezonam cu leustean verde ..
O altfel de ciorba care va garantez pe cuvint ca a iesit super ,super buna . V-o recomand cu drag si sa va fie de folos ..
1
Cine doreste poate sa adauge la servit smintina sau iaurt
2
Ardeiul iute este nelipsit