Ciorba de cartofi cu bulion

de biancas76 in Supe/Ciorbe, 25 Iul 2010 | 9872 vizualizari

 

Foarte buna aceasta ciorba. Merita sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • un fir de carnat afumat de casa (cumparat din magazin)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 fire telina
  • 1 ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml bulion
  • 200 gr smantana
  • sare, delikat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bulion:

Cartofii se curata, spala si se taie cubulete. Carnatul afumat se taie rondele.

Am luat o oala de 3 l in care am calit 3 linguri ulei carnatul dupa care am adaugat ceapa taiata marunt si am mai lasat vreo 5 minute.Am pus lingurita de boia, frunzele de telina, cartofii si am pus cca 3 l apa. Am acoperit cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic. Am mai pus putina sare si delikat de legume. Cand cartofii sunt aproape fierti se face din 2 linguri de ulei si 2 linguri de faina un rantas care se stinge cu bulion si cu putina apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se adauga cele 200 g smantana si se baga in ciorba. Se mai da un clocot bun dupa care se scot frunzele de telina afara. Se serveste calda, e foarte buna, noua ne-a placut.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors cu carne de porc