Imi place foarte mult aceasta ciorba am mancat-o pe la o multime de restaurante si fac si acasa de cateva ori pe an, cu ciorba de data asta este insa alta poveste ca reteta e diferita de ce faceam pana acum. A si fost cea mai buna ciorba de burta pe care am mancat-o vreodata meritul Inei careia ii multumesc pentru reteta care mi-a furat ochii, puteti sa vedeti reteta ei aici : http://www.bucataras.ro/retete/9937/ciorba-de-burta.html
Pentru dres ciorba avem nevoie de
Preparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 70 de minute de cand am inchis supapa.
Strecuram apoi supa obtinuta si o punem din nou la fiert, adaugand burta taiata feliute si 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit cateva minute, adaugam usturoiul ( eu ca sa fie foarte fin in fac cu blenderul cu putina supa si iese ca o pasta fina ).
Dupa ce am pus usturoiul cand incepe sa cocoteasca inchidem focul. Adaugam imediat ardeiul din otet taiat fasii subtiri ( ii da gust foarte bun si un aspect placut ) si o jumatate de morcov fiert dat pe razatoarea mica. Separat intr-un bol batem iaurtul cu galbenusurile si le adaugam in ciorba cand aceasta s-a racorit sa nu se adune si sa formeze flocoane. Mai dregem cu sare si punem 1-2 linguri de otet in care am murat ardeii iuti ( daca aveti asa ceva la indemana ) si turnam peste 2 linguri de ulei in care am calit cateva minute morcov crud dat pe razatoare , ii da o culoare nemaipomenita ciorbei de burta, ma bucur de acesat tips culinar descoperit .
Se serveste calda cu o bucata buna de paine si cu ardei iute, pentru iubitorii acestui fel de mancare este un rasfat de fiecare data , daca o sa testati aceasta reteta sigur rasfatul va fi mare A fost execelenta, eu am adaugat si leustean maruntit in farfurie dar va prezint varianta clasica fara leustean.
1
1. am pus pe langa obisnuitul os de vita cu carne la fiert si un piciorus de porc ( din cele ce se pun la fiert pentru piftie ) 2. am pus iaurt gras la sfarsit in loc de smantama, e o ciorba destul de consistenta si asa si iese excelenta si 3. la sfarsit ca sa ii dau putina culoare am pus peste 2 linguri de ulei in care am calit morcov ras si a iesit portocaliu .