Ciorba de burta de vita

de ela in Ciorbe, 5 Mar 2012 | 9638 vizualizari

 

azi va dau sa mancati pentru ultima data....am luat hotararea sa nu mai postez retete.....m-am saturat sa tot fac pizza :))))...am ajuns la concluzia ca pierd timpul,ca am lucruri mai importante de facut...consider ca nu sunt o bucatareasa atat de buna si las pe cei care se pricep sa gateasca pentru voi...poate asa,din cand in cand voi mai posta cate o reteta,dar doar daca voi considera ca este ceva deosebit...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita congelata,oparita,curatata si taiata fifeluta
  • 500 gr muschiulet de vita
  • 2 oi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 linguri zeama de la ardei iute la borcan
  • 1 lingurita bors magic
  • sare
  • 3 morcovi mai mari
  • 2 bucati pastarnac
  • 1 ardei rosu capia
  • 1 ardei galben capia
  • 550 gr iaurt gras
  • 200 gr smantana grasa
  • leustean
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta de vita:

Burta o lasam la decongelat  cu cateva ore inainte.

Curatam ardeiul si il taiem in doua.Curatam doi morcovi si pastarnacul.Muschiuletul de vita il taiem marunt.Punem la fiert intr-o oala sub presiune ardeiul,piperul,morcovii,sare si pastarnacul in apa(3/4 lichid intr-o oala de 7litri am pus eu).Lasam la foc mare si cand incepe sa fluiere oala,dam la foc mic si din acea clipa lasam 50minute.Oprim focul si luam capacul(cand s-a racit oala).Strecuram supa si o punem inapoi in oala cu muschiuletul,burta de vita si foile de dafin si cu morcovii pasati cu o furculita,timp de 40minute.

Usturoiul il mixam int-un robot mic de bucatarie cu cateva linguri de zeama de la ciorba(am vazut asta la Sylvia :)) ) si il punem in ciorba spre sfarsit.Adaugam zeama de la ardeii iuti,otetul balsamic si borsul.

Lasam deoparte 3 polonice cu ciorba sa se raceasca.

Curatam un morcov,il radem si il punem la calit in doua linguri de ulei cateva minute,pana prinde uleiul culoarea de la morcovi,trecem morcovii printr-o sita si punam uleiul in ciorba ca sa ii dea o culoare frumoasa si stropi de grasime(am vazut asta la Sylvia,Ina si Bunica).

Galbenusurile cu iaurtul si smantana le mixam bine.Punem peste compozitie ciorba lasata la racorit.Adaugam totul in oala cu ciorba lasata si ea 15minute sa se racoreasca.Presaram deasupra leustean tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

ela 1

18.06.2013, 15:05

mihaelar63 1

17.10.2013, 02:11

Asta-i farmecul gatitului . Sa schimbi cate ceva , sa nu aiba mancarea acelasi gust Am inceput si eu la greu sa pun legume la ciorba de burta Cred ca nici oala nu o mai ai , pana am vazuteu ciorbita asta buna

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 16:49

foarte gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda rosie