Ciorba de burta clujana

de adasev12 in Ciorbe, 29 Aug 2010 | 14629 vizualizari

 

aceasta reteta o am de la un amic care lucreaza ca ospatar intr-un restaurant cu pretentii din Cluj...nu dau nume, ca nu facem reclama...de cand am facut-o prima data a ramas fidela acestei retete...apropo...acelasi tip mi-a mai zis ca ciorba de burta adevarata cand ajunge in farfurie trebuie sa fie doar ciorba si burta...fara nici o urma de leguma...

nu am facut prea multe poze, fiindca nu aveam de gand sa o postez pe site...apoi m-am razgandit...

 

INGREDIENTE

  • burta cam 1 kg...eu folosesc gata fiarta( aici  doar asa este)
  • un os de vita , cam 400 grame
  • zarzavat - de toate felurile: patrunjel, ceapa, telina, morcovi, ardei, pastarnac...
  • 4-5 oua
  • 2 cutii de smantana de 200 grame
  • boabe de piper
  • 2 lamai
  • usturoi, cam o jumatate de capatana
  • ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta clujana:

se pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare.

se lasa la fiert cam 40-50 min.

se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar ciorba .

se pune din nou la foc.

burta se spala bine si se taie felii dupa preferinta si se adauga in ciorba. eu folosesc gata fiarta asa ca nu mai e nevoie sa o fierb. daca o faceti cu burta prefiarta o fierbeti inainte separat si apoi o adaugati la ciorba.

usturoiul se zdrobeste bine si se adauga in ciorba,

se pune un ardei iute, si putina zeama dar atentie sa nu fie prea iute...asta  vedeti in functie de cat de iuti sunt ardeii...

se storc bine lamaile si se adauga in ciorba.

se mai lasa la fiert vreo 10-15 min max. se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se stampere putin, cam vreo 15 min.

din galbenusuri si smantana ( mai pastrati un pic de smantana pt cand serviti, la asa ciorba) se face o maia , se omogenizeaza bine , se subtiaza cu ciorba si apoi se adauga in ciorba. daca o puneti cand ciorba e prea fierbinte, se va strange si ii va da un aspect neplacut. se mai potriveste de sare si de acru, eventual cu otet.

la masa se poate servi cu smantana si ardei iute. dupa gust.

pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta clujana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (7)

vero_closca 1

30.08.2010, 15:51

mihaelar63 1

02.09.2010, 16:22

5 furculite da , ai dreptate zarzavatul nu trebuie sa se vada , cu foarte mici diferente asa o fac si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

09.09.2010, 10:09

ce pofta imi e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

ieri la 10:09

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]