Bors calugaresc de cartofi

de nadina73 in Ciorbe, 23 Noi 2010 | 7411 vizualizari

 

Un bors minunat ,pe care prima data l-am mancat la Manastire la Recea ,jud Mures.Un bors de cartofi cu mamaliguta...................... sincer ,nici nu va puteti inchipui ce gust gust minunat are acel bors

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 1,5 litri apa
  • sare
  • 2cuburi vegeta naturala pregatita in casa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 litru de bors de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors calugaresc de cartofi:

Se curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant fierti se pune usturoiul pisat si borsul caldut(incalzit putin sau chiar dat un clocot inainte).

Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si borsul e gata

La mamastire  la Recea ,jud Mures am mancat cu mamaliguta ...minunat,merita sa incercati

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors calugaresc de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

23.11.2010, 22:11

Vegeta de casa, bors de casa! O delicatesa!
Si arata atat de apetisant

MotanLaOale 1

24.11.2010, 08:16

aziz 1

24.11.2010, 12:27

nadina sa ne fi invirti la la aceeasi minastire amindoua dar in zile diferite?tu cu ,,bors calugaresc,,eu cu ciorba de fasolica cu bureti si orez,,.......super tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]