Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia

de mihaelar63 in Ciorbe, 5 Noi 2016 | 8967 vizualizari

 

 Am in ,, palmares''  diferite ciorbe de perisoare , cu aceasta 14!!! De data aceasta diferenta este data de ardeii kapia macinati in combinatie cu smantana .Ce sa mai zic ?Ca pieptul de pui folosit provine de la puii soacrei :D ,iar legumele din gradinuta mea .O alta reteta rapida de  ciorba preparata in 30 minute .

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 felie mare de telina
  • 4 linguri ardei kapia tocati
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri rase orez
  • sare
  • 1 pahar smantana
  • patrunjel verde

Perisoare

  • 500 gr piept pui
  • 2 cepe verzi mici
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • fulgi chilli
  • zeama de lamaie - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia:

  1. Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ].
  2. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta vasul cu taietor . Dati cateva impulsuri si verificati sa nu maruntiti prea tare legumele .
  3. Se pun legumele tocate la calit in ulei . Adugati si orezul .
  4. Adugati ardeii kapia tocati [ tot  in vasul blenderului ]
  5. Infierbantati rapid  2 l apa in  fierbator si adugati peste legume .
  6. Apa se pune cand orezul este sticlos .Sarati.
  7. In acelasi vas al blenderului adugati carnea de pui  taiata bucati si restul ingredientelor pentru perisoare.
  8. Tocati . In acelasi timp se si amesteca .
  9. Opriti blenderul si il scoateti din priza . Scoateti cutitul din amestecul de carne .
  10. Pregatiti un bol cu apa si cu mainile umezite formati perisoare de marimea preferata . Se pun direct in zeama care fierbe .
  11. Intensitatea fierberii trebuie redusa cand se introduc perisoarele .
  12. In 10 minute perisoarele sunt patrunse .
  13. Gustati si adugati sare daca este necesar .
  14. Diluati smantana cu zeama calda si adugati la ciorba .
  15. Acriti cu zeama de lamaie dupa gust si piparati .

  16. Serviti cu patrunjel verde tocat .
  17.    Poifta buna !!!

TIPS-URI

1

Folositi smantana mai grasa aceasta nu se face cocoloase in supa/ciorba .

2

Daca doriti ca preparatul sa fie mai light folositi iaurt grecesc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de pui