Ciorba cu afumatura si moare

de kamy in Ciorbe, 11 Ian 2011 | 8411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.carne de porc afumata(pulpa)
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • sare,piper
  • moare de varza
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu afumatura si moare:

Carnea se spala bine,se taie bucati mai mici si se pune la fiert in 3/4 din apa necesara pt ciorba.Spumam daca e nevoie.Cand carnea e aproape fiarta se adauga morcovii,ceapa si telina taiate cubulete,iar cand s-a fiert carnea numai buna de mancat, se adauga cartofii taiati cuburi se fierb 10 min dupa care se completeaza cu moare de varza,pana ajungem la cantitatea dorita de ciorba.Mai fierbem pana sunt fierti cartofi,punem piper si sare (daca moarea nu-i destul de sarata),adaugam tarhon( pus in otet)taiat marunt si inchidem focul.

pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca moarea e f sarata adaugati in ciorba dupa gust si mai completati ,eventual ,cu apa.

2

 se poate pune si patrunjel sau pastarnac....da e o vorba"esti ca patrunjelu-n supa"eu nu prea folosesc

3

 am facut ciorba in oala de 4 l

4

eu am facut ciorba cu carne slaba dar se poate folosi ce carne afumata doriti sau aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura si moare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors