Dupa cum ati aflat deja , familia mea este o mare consumatoare de ciorbe...De cand m-am maritat nu cred ca au fost doua zile in care sa nu am ciorba facuta la masa de pranz...
Azi va arat cum se face aceasta ciorba pe la noi( i se mai spune Lucskos- din lb.maghiara)
Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii.
Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm.
Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute.
Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa necesara, pasta de gogosari , varza , sare , marar verde si costita fiarta cu apa de pe ea.
Lasam sa fiarba bine varza si morcovul pina cand toate sunt fierte.
Ciorba de varza o acresc cu zeama de pe ardeii iuti pusi la murat.
Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana in ciorba si sa mai presare marar verde deasupra.
Pofta mare !
1
Ciorba se serveste cu ardei iute, linga....