Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza cu foaie de nylon.
Foia de napolitana se taie in doua pe dimensiunile tavii de chec.
Zaharul si apa se pun la fiert pana se formeaza un sirop gros, gros. Pentru a fi siguri ca siropul este gata se face o proba: se pune o picatura de sirop intr-un pahar cu apa, daca picatura ramane intreaga si nu se dizolva in apa, inseamna ca siropul este gata.
Margarina taiata cuburi se adauga la sirop si se lasa la foc mic pana se dizolva, se trage oala deoparte si se pune laptele praf cernut impreuna cu cacaoa. Se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga orezul expandat.
Se toarna compozitia de lapte praf in tava de chec si se acopera cu cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se da la rece cateva ore bune pana ce se intareste bine ciocolata.
Pofta buna!