Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure

de diana_k in Prajituri, 14 Oct 2013 | 13451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar,
  • 300 ml apa ,
  • 250 g unt sau margarina ,
  • 500 g lapte praf,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g fistic,
  • 50 g alune de padure
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure:

In primul rand se pregateste o tava mare de 28/38cm pe care o tapetam cu  foaie alimtara sau pur si simplu cu o punga taiata.  Se face un sirop gros din apa si zahar. Se fierbe pana se ingroasa si bolboroseste bine.

Pentru a fi siguri ca este suficient de legat se picura putin sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca se formeaza bobite si nu se dizolva in apa insemna ca este gata. O alta metoda este urmatoarea: se picura putin sirop pe o farfurioara, daca bobita sta teapana si nu se prelinge siropul este gata...daca nu se mai fierbe putin.

Deci cand siropul este bine legat se pune untul sau margarina (eu am folosit rama) si se lasa la foc mic pana acesta se dizolv, punem si zaharul vanilat..  Se tragem oala de pe foc si se toarna laptele praf tot odata.

Se ameteca rapid...eu folosesc mixerul pregatit din timp. Compozitia se toarna rapid in tava si se presara fisticul si alunele. 

Se lasa la rece sau in camara cateva ore bune pana se intareste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa