Ciocolată de casă

de diaconta in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 9723 vizualizari

 

Chiar nu făcusem demultişor ciocolată de casă.Uitasem şi reţeta,aşa că am găsit la Gaby o reţetă care mi-a fost pe plac.Doar că nu mi-a reuşit la fel de bine ca şi a ei.Dar nu mă surprinde,azi am fost dezastru în bucătărie

 

INGREDIENTE

  • 400 gr lapte praf
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • O lingurita zeama de lamâie
  • 40 gr cacao
  • O lingura amidon
  • 100 gr unt
  • Nuca,alune şi stafide
  • Esenta de migdale (jumatate de lingurita)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.

Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute.

Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste amestecul de lapte praf si cacao si amestecam bine compozitia cu un tel.

Adaugam si esenta de migdale,nuca,alunele si stafidele care le-am înmuiat în prealabil în putin rom.

Intr-o tava punem o folie,o ungem cu putin ulei si turnam ciocolata in tava.Lasam sa se raceasca apoi o punem la frigider.

Dupa ce s-a întarit suficient,o taiem în forma dorita.

Sa nu uit,Gaby zice s-o si papam dup’aia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

diaconta 1

25.11.2011, 11:08

Kadia,daca ai de unde sa cumperi ciocolata de calitate,e foarte bine
eu incerc sa prepar macar ce-mi este la indemana mai degraba decat sa cumpar

Tabita _ 1

05.05.2013, 01:10

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 13:45

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica