Pt masa de pranz va invit sa savurati aceste pulpite de pui picante,dulci, fragede, zemoase si cu o garnitura usoara de amestec de orez si ciuperci.
Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.
Pt garnitura: taiem ceapa marunt si o calim usor in 2 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate in felii subtiri. lasam totul sa se caleasca la foc iute 5-7 minute, pana scad ciupercile. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, adaugam oprezul spalat in cateva ape, adaugm condimentele, 3 cani de apa, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. In acelasi timp bagam si tava cu friptura la cuptor, iar pe acestea le lasam mai mult pt timpul de coacere, dupa 30 minute intoarcem ciocanelele care s-au rumenit pe o parte, le mai lasam 10 minute, iar apoi marim temperatura la 200 grade la treapta de sus a aragazului, pt inca 5-10 minute. Servim friptura cu garnitura de orez si ciuperci.
Pofta buna!!!
1
cand scoateti tava cu friptura din cuptor, puteti sa o acoperiti cu o folie de aluminiu, ramane mai mult timp calda si se inmoaie partea de deasupra
2
in garnitura de orez puneti condimente si verdeturi dupa gust
3
garnitura se poate face si pe flacara de la aragaz, dar atunci micsorati timpul de fierbere la 10 minute din momentul in care orezul incepe sa fiarba