Choux a la creme cu ciocolata

de LUK in Prajituri, 25 Ian 2011 | 4471 vizualizari

 

Cu dragoste pentru sotul meu..

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua
  • un plic de budinca de ciocolata+450ml lapte pt a o prepara
  • un plic de praf de frisca+130ml lapte pt a o prepara
  • un plic de zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata cu lapte+3 linguri de lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu ciocolata:

Se pregateste prima data aluatul in felul urmator:apa,uleiul si sarea se pun sa fiarba.Cand a dat primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina(toata o data) si amestecam foarte bine.Apoi adaugam ouale rand pe rand amestecand bine dupa fiecare ou.

  Dupa ce s-a racit spritam bilute in tava la distanta intre ele(se pot pune si cu o lingurita ).Se coc 30min(pana se rumenesc in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Intre timp pregatim budinca (conform instructiunilor de pe plic..eu am folosit doar 450ml lapte) trebuie sa fie rece cand umplem gogosile.Dupa ce s-au copt toate preparam frisca(conform instructiunilor de pe plic..eu am folosit doar 130ml lapte).In praful de frisca adaugam si un plic de zahar vanilat.

   Dupa ce s-au racit gogosile le taiem pe jumatate .punem un strat de budinca de ciocolata si apoi unul de frisca.

  Topim ciocolata cu 3 linguri de lapte si ungem gogosle cu ea calduta(cu varful unei lingurite).Optional se pot pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada bicolora cu frisca si capsuni