Choix a la creme

de barcaurobertina in Prajituri, 25 Iul 2009 | 6187 vizualizari

Choix a  la  creme

 

Super delicios!

 

INGREDIENTE

  • 50g unt
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina
  • margarina pt uns tava
  • 2 oua

         Umplutura:

  • 3 foi gelatina alba
  • 250g  frisca
  • 1 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lichior de oua
  •  2 lg dulceata de caise
  • 1 conserva compot de caise(425 ml)
  • hartie de copt
  • seriga cu dispozitv stea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix a la creme:

Se pun la fiert 125 ml apa cu sare si cu unt. Se adauga faina  dintr-o data si se amesteca  pana se desprinde  aluatul de pe fundul oalei.

Se transfera aluatul intr-un castron  se adauga cate un ou, si se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin.

Se introduce aluatul intr-o seriga cu dipozitiv stea  si se construiesc 12 gogosi  din aluat  pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Spatiile dintre acestea se stropesc cu apa. Se introduce tava in cuptor si se coace cca 25 min

 Imediat ce au fost scoase,  gogosilor  li se taie  capacelul si lasa sa se raceasca.

Umplutura:

Se inmoaie gelatina  in apa rece. Se bat bine frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se scurge gelatina si se amesteca cu lichiorul de oua. Se adauga  la frisca,  se amesteca si se lasa putin la rece. Se incalzeste  dulceata de caise  intr-un ibric  si se da  prin strecuratoare.

Se  ung capacele cu dulceata.

Se scurg caisele  din conserva  si se asaza in mijlocul fiecarei gogosi  cate doua  jumatati  de caisa. Restul de caise taie felii. Crema de frisca cu lichior de oua se introduce intr-o punga cu dispozitiv stea  si se umple fiecare gogoasa cu frisca. Peste  frisca se asaza  felii de caisa. Capacelul gogosii se asaza usor  peste frisca.

Se servesc proaspete. POFTA BUNA!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la crème ( Mini Eclere)