Super delicios!
Umplutura:
Se pun la fiert 125 ml apa cu sare si cu unt. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei.
Se transfera aluatul intr-un castron se adauga cate un ou, si se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin.
Se introduce aluatul intr-o seriga cu dipozitiv stea si se construiesc 12 gogosi din aluat pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Spatiile dintre acestea se stropesc cu apa. Se introduce tava in cuptor si se coace cca 25 min
Imediat ce au fost scoase, gogosilor li se taie capacelul si lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se inmoaie gelatina in apa rece. Se bat bine frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se scurge gelatina si se amesteca cu lichiorul de oua. Se adauga la frisca, se amesteca si se lasa putin la rece. Se incalzeste dulceata de caise intr-un ibric si se da prin strecuratoare.
Se ung capacele cu dulceata.
Se scurg caisele din conserva si se asaza in mijlocul fiecarei gogosi cate doua jumatati de caisa. Restul de caise taie felii. Crema de frisca cu lichior de oua se introduce intr-o punga cu dispozitiv stea si se umple fiecare gogoasa cu frisca. Peste frisca se asaza felii de caisa. Capacelul gogosii se asaza usor peste frisca.
Se servesc proaspete. POFTA BUNA!