Chocolate lava

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Iul 2010 | 7043 vizualizari

 

Aaaaahh!!!! cat e de bun!!!! Sa traiesti Adi Hadean!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 gr ciocolata neagra
  • un pachet unt
  • zahar pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate lava:

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:))

Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa.

Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.

Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua, putin cate putin.

Turnati in formele pregatite in prealabil astfel:

Decupati hartie de copt, pentru fiecare forma, atat cat sa-i acopere fundul. Ungeti formele cu unt atat fundul cat si peretii apoi tapetati cu zahar.

Puneti in fiecare aprox 3/4 din inaltimea formei.

Introduceti in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 10-12 minute.

Intoarceti usor formele si rasturnati prajiturelele pe farfurioare.

Le serviti cu ce doriti. Eu am ales inghetata de vanilie si afine.

O consistenta "umeda"lava curgatoare, inghetata.mmmmm

TIPS-URI

1

respectati intocmai cantitatile.eu nu am avut 400gr cioco si am pus 300 si nu este suficient.

2

in tava  a doua, am adaugat in mijloc cate un patratel de ciocolata cu lapte.

3

Nu am avut forme de aluminiu, am copt in doua ture. Prima in forme mici de tarte, a doua in tava de briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate lava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

nadina73 1

15.07.2010, 01:27

harnicuta de gaby asa de tare sa suparat ca a pierdut olanda ca a dat lava afaraacuma sigur nu mai primesc nici sa gustdar las furcile si 5 la numar

gaby_duceag 1

15.07.2010, 07:32

neatza!

Cris2711 1

02.03.2011, 18:32

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi