Cioco si nucaaa :D :))
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina (eu am copt in trei ture... dar a meritat :D)
Ciocolata se topeste la bain-marie. Untul se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Se pune cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi si esenta de vanilie. Se continua cu ciocolata topita, faina (+sarea) si nucile in aceasta ordine.
Aluatul se tine la frigider minim 30min intr-un vas acoperit cu celofan sau invelit in celofan cu totul.
Dupa ce l-ati scos din frigider puteti alege sa il intindeti cu facaletul si sa decupati diverse forme sau sa il rulati in forma cilindrica si sa taiati felii de cca 5mm grosime. Eu am ales sa iau cu lingurita bilute si sa le aplatizez cu furculita.
Se tin la cuptor pana cand se deschid la culoare, nu le lasati foarte mult, trebuie sa ramana putin moi, altfel se arde nuca.
Cand le scoateti din cuptor, trebuie mutate pe un gratar sa se raceasca bine.