Intr-o oala cu apa calduta adaugam orezul spalat si scurs si lasam sa fiarba orezul. Dupa ce s-a fiert orezul il scurgem foarte bine de apa.
Intr-o alta oala fierbem plamanii cu ficatul si cu putina sare.
Intr-o tigaie mai inalta calim in ulei cepele curatate si tocate marunt si rasturnam peste orezul racit. Adaugam crupea spalata bine si scursa de apa, plamanii si ficatii taiati marunt. La sfarsit adaugam sare, piper, cimbru si condimente dupa gust.
Matele de porc le spalam bine de cateva ori cu apa cu sare, iar in ultimele ape le frecam cu putin cimbru ca sa ii schimbam mirosul.
Incepem sa umplem matele cu compozitia de orez si le legam la capete cu ata.
Punem pe foc o oala mai mare cu apa cu foi de dafin si cand vedem ca incepe sa fiarba dam focul mic si adaugam chisca. Lasam sa fiarba intepand usor cu un ac cand vedem ca se umfla.