Chisca

de gaby_gabytza in Mezel de casa, 8 Apr 2013 | 11878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez
  • 300 g crupe
  • 5 cepe
  • ficat si plamani de porc
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • condimente
  • 1 kg ulei
  • mate de porc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chisca:

Intr-o oala cu apa calduta adaugam orezul spalat si scurs si lasam sa fiarba orezul. Dupa ce s-a fiert orezul il scurgem foarte bine de apa.

Intr-o alta oala fierbem plamanii cu ficatul si cu putina sare.

Intr-o tigaie mai inalta calim in ulei cepele curatate si tocate marunt si rasturnam peste orezul racit. Adaugam crupea spalata bine si scursa de apa, plamanii si ficatii taiati marunt. La sfarsit adaugam sare, piper, cimbru si condimente dupa gust.

Matele de porc le spalam bine de cateva ori cu apa cu sare, iar in ultimele ape le frecam cu putin cimbru ca sa ii schimbam mirosul.

Incepem sa umplem matele cu compozitia de orez si le legam la capete cu ata.

Punem pe foc o oala mai mare cu apa cu foi de dafin si cand vedem ca incepe sa fiarba dam focul mic si adaugam chisca. Lasam sa fiarba intepand usor cu un ac cand vedem ca se umfla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

09.04.2013, 13:31

Buna

gaby_gabytza 1

09.04.2013, 21:18

va multumesc pt aprecieri

VI 1

18.12.2018, 20:07

Nu stiu ce e crupea! Ce e?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati a la Pana