Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu
In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos si a gatitului cu efort minim la oalele electrice CrockPot.
Pentru astazi am pregatit o reteta de chiftelute umplute cu cascaval absolut delicioase. In mai putin de-o ora mancarea a fost gata, numai buna de pus pe masa.
Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite am impartit compozitia in 14 bile aproximativ egale. In mijlocul fiecarei chiftelute am pus cascaval taiat cubulete.
Separat am pregatit sosul de rosii amestecand sucul de rosii cu mustar, ceapa, ardei si usturoiul tocate. Am pus sare si piper dupa gust.
Am pregatit vasul aparatului Multicooker Crock pot Express. Am asezat chiftelutele, am stropit cu ulei si am turnat deasupra sosul de rosii. Am presarat putin cimbru uscat.
Am pus capacul si am setat aparatul, programul MEAT, temperatura HIGH, timp de gatire 35 de minute. Dupa terminarea programului, eliberam supapa de aburi, apoi deschidem capacul cu grija.
Chiftelutele merg foarte bine servite si cu paste, dar ai mei au votat in unanimitate pentru piure de cartofi.
Pofta buna!