Recunosc ca nu sunt fana lor,dar am doi baieti care mananca asa ceva.In concluzie ma supun majoritatii.Mie imi plac chiftele prajite si foarte fierbinti,asa ca mi-am mancat portia....
Chiftelute
Sosul marinat
Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce mai trebuie.Formam chiftelutele si le prajim.
Dupa ce am terminat de prajit ne apucam sa facem sosul marinat.Taiem ceapa marunt si o punem in cratita cu ulei incins( cca 50 ml ulei),lasam sa se caleasca,adaugam o jumatate de cana cu apa si lasam sa fiarba bine,Apoi adaugam pasta de tomate pe care o desfacem cu apa,cat dorim sa fie de gros sosul sau subtire.Lasam sa clocoteasca la foc moderat cca 20 min,dupa care adugam zaharul si otetul si mai lasam sa fiarba 5-10 min.Adaugam chiftelutele si lasam cca 25 min sa fiarba la foc domol.La final adaugam 2-3 frunze de dafin si patrunjelul.
1
chiftelutele le scoatem din tigaie pe un servetel ca sa absoarba surplusul de ulei
2
foile de dafin nu le lasam sa fiarba decat 1-2 minute si le scoatem din cratita,sa nu amarasca mancarea