Chiftelute in sos de rosii

de FLORYAVRAM in Porc, 11 Ian 2011 | 5184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata de porc slaba(sau mixta)
  • 400g rosii cubulete din conserva
  • 1 ou
  • 1pahar de supa,
  • 1 lingura parmezan razuit,
  • 1 lingura pesmet,
  • patrunjel,
  • busuioc,
  • 1 ceapa ,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 lingurita de usturoi praf
  • 4-5 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de rosii:

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele si formam chiftelute mici.

Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de ulei de masline si punem chiftelutele. Le rumenim pentru cateva minute si apoi adaugam ceapa tocata. Dupa un minut adaugam si paharul de supa .Lasam sa fiarba cam 10 minute la foc mediu pana ce supa scade la jumatate.In acest moment adaugam rosiile cubulete si mai fierbem cateva minute.

Cand sosul a mai scazut punem usturoiul praf,potrivim de sare si piper simai lasam la fiert 1 minutel. La final adaugam busuiocul(eu am pus uscat) si patrunjelul.

Putem servi alaturi de piure,cartofinatur,orez fiert sau ...simple.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Cris2711 1

12.01.2011, 18:05

super bun

MIUTA 1

12.01.2011, 23:46

Foarte gustoase

Sandie 1

01.06.2011, 17:58

Sint foarte bune , busuiocul uscat ii da un gust deosebit sosului, eu l-am adaugat de la inceput, o data cu rosiile, ca sa aibe timp sa dea aroma sosului. Le-am servit cu piure de cartofi peste care am pus sosul.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu legume la cuptor