Chiftelute in foietaj

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 6711 vizualizari

 

E dupa o reteta a Laurei, dar modificata:http://savalaura.blogspot.com/2009/10/floricele-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de aluat de foietaj
  • 250 g carne tocata
  • 2 oua
  • partea alba de la 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 frunze de leustean
  • sare, piper macinat
  • seminte de susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in foietaj:

Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze.

Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se spala, se zvanta si se toaca marunt.

Se amesteca bine carnea cu un ou, legumele si frunzele tocate, se condimenteaza cu sare si piper si se formeaza chiftelute.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se taie o foaie de aluat cu o forma rotunda sau cu o cana. Se aseaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul fiecareia se aseaza cate o chifteluta.

Se taie si a doua foaie de aluat rondele, iar in mijlocul fiecareia se face o gaura suficient de mare sa incapa chiftelutele. Se aseza peste chiftelute si se preseaza pe margini sa se lipeasca bine aluatul. 

Se bate bine oul ramas si se ung rondelele cu o pensula, apoi se presara cu seminte de susan. 

Se da la cuptorul incins pentru aprox. 25-30 de minute, pana cresc si se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

16.08.2010, 23:33

Foarte , foarte frumos..................mult mai imi place cum arata................

Adinacarla 1

20.08.2010, 12:17

interesanta idee...trebuie sa incerc si eu

CarmenBlue 1

14.03.2013, 13:04

minunata reteta. chiar azi am sa incerc sa o fac o sa revin cu rezultatele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute