Chiftelute de pui cu sos de iaurt

de Dya Daniela Andrei in Pui, 29 Apr 2014 | 5248 vizualizari

 

Aceste chiftelute le-am gatit pentru BBk, de aceea modul de pregatire este mai "light". Am ales sa fierb chiftelutele, in loc sa le prajesc, iar smantana am inlocuit-o cu iaurt. Chiar si asa, mai ales in cantitate mica, au fost tare bune!

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute avem nevoie de:

  • o jumatate de piept de pui dezosat
  • un ou potrivit
  • o cescuta cu marar tocat
  • o lingurita cu usturoi maruntit
  • sare si piper dupa gust

Pentru sos avem nevoie de:

  • 300 gr iaurt cremos
  • o legatura de ceapa verde
  • un cub de unt
  • sare dupa gust
  • o foaie de dafin
  • boabe de piper mixt (alb, rosu, verde)
  • putin marar sau/si patrunjel proaspat

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu sos de iaurt:

Tocam pieptul de pui, adaugam oul, condimentele dupa gust, mararul si usturoiul. Amestecam toate ingredientele, cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizarea completa si formam chiftelutele dupa dimensiunile dorite. Am pus apoi un vas cu apa la fiert, iar cand a inceput sa dea in clocot, am adaugat chiftelutele pentru aproximativ 5 minute (cat sa se ridice la suprafata si sa se patrunda usor).

Intre timp, intr-o craticioara, am adaugat cubul de unt si ceapa verde tocata marunt. Dupa topirea completa a untului (fara a lasa ceapa sa se prajeasca), am adaugat iaurtul si am potrivit de gust cu sare. Am scos chiftelutele, le-am scurs bine de apa si le-am pus in sosul de iaurt. Am dat vasul la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 50 de minute. Cat timp am tinut vasul in cuptor am dat gust sosului cu o frunza de dafin pe care am scos-o ulterior (pentru a nu conferi un gust prea puternic). Se serveste cald. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de pui