Chiftelute de peste

de simona72 in Peste, 9 Iul 2013 | 42274 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am facut pina acum chiftelute din peste, pt ca peste mincam destul de des...poate pt ca am crezut ca se fac destul de greu si trebuie sa le bibilesti...da nu e chiar asa...si apropo sunt grozave, imi plac mai mult ca si cele din carne.

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti (macrou am avut eu)
  • 5 cartofi mici
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunfel
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 4-5 linguri pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de peste:

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc.

Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja si se pun in robot. Se adauga morcovul curatat si taiat mare, ceapa,usturoiul, mararul si patrunjelul.

Se paseaza bine toate ingredientele la robot si se pun intr-un castron peste peste. Se adauga oul, sare, piper dupa gust, 1 lingura de amidon si se amesteca bine compozitia de chiftele. Pesmetul il punem intr-o farfurie, uleiul la incins. Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si formam chiftelute. Prajim chiftelele in ulei incins pina devin aurii.

Sunt crocante la exterior si moi in interior.Noi le-am servit cu pachetele de primavara cu legume(de la Lidl) si cu sos  tzatzichi.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

merg f bine simple cu o salata de verdeturi si multa lamaie

2

dupa ce se prajesc puneti-le pe faufurie cu hirtie sa absoarba surplusul de ulei

3

daca folositi un file de peste atunci nu mai este nevoie sa fie oparit, mie asa mi s-a parut mai usor de scos oasele

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

- Andreea - 1

10.07.2013, 08:10

Imi plac mult

Dea_Dea 1

10.07.2013, 09:39

Aimo mai ai ? ca tare bine arata , nici eu n-am mai facut de mult

simona72 1

10.07.2013, 10:17

Dea mai sunt citeva....te astept

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de somon