Chiftele cu sos de rosii

de dantes in Porc, 22 Mai 2014 | 7169 vizualizari

 

Se pot servi linga cartofi piure,paste s-au orez

 

INGREDIENTE

  • Pentru Chiftele
  • 500 g carne de porc
  • 2 felii de paine
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml. ulei
  • sare,piper
  • Pentru sosul de rosii
  • 30 ml.ulei
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 1 lingura zahar
  • 2 foi de dafin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos de rosii:

Pentru chiftele tocam carnea impreuna cu usturoiul si feliile de paine inmuiate in apa sau lapte si scurse bine,aceasta compozitie o amestecam bine cu doua oua crude si condimentam dupa gust cu sare si piper.Cu mainile ude formam chiftelutele si le prajim in ulei incins.

Pentru sosul de rosii intr-un vas punem la incalzit uleiul, adaugam faina si o lasam sa se rumeneasca putin apoi adaugam pasta de rosii,zaharul,foile de dafin si putina sare,deasupra turnam o ceasca de apa si amestecam incontinu pentru a nu se forma cocoloase pana cand ajungem la consistenta dorita,daca este necesar mai putem adauga apa.

TIPS-URI

1

chiftele

2

sos

3

rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Ligia Bxl 1

22.05.2014, 20:37

bun

Rocsi 1

22.05.2014, 20:51

Ce bune si gustoase!

mihaelar63 1

24.05.2014, 12:06

Ce buna idee !!! De mult timp nu am mai facut

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos aromat