Chiftele de post, din legume, gustoase și sățioase. Nouă ne plac mult, sunt foarte aromate.
Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna, până se decojesc. Arunci apa și repeți procedeul de câteva ori, cojile vor pluti și poți scăpa ușor de ele. Dacă nu te deranjează cojile, le poți lăsa, eu însă am preferat să muncesc un pic la linte, dar să am boabe frumoase, fără pielița aceea. Să vezi ce culoare frumoasă vor avea!
Mărunțești (eventual la chopper) morcovul, ceapa, usturoiul, sarea și verdeața. Le adaugi peste lintea scursă de apă și pasezi cu un blender de mână.
Pentru a lega compoziția de chiftele și pentru a nu ieși moale, adaugi pesmetul și făina. Amesteci bine. Formezi chiftelele cu mâinile umezite.
Așezi chiftelele într-o tigaie cu ulei încins, le rumenești pe fiecare parte, ai grijă să nu le arzi, se fac destul de repede. Le scoți pe o farfurie pregătită cu șervete, care să absoarbă surplusul de ulei.
Servești cu legume sau salată.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/chiftele-cu-linte-verde.html
youtube: