Chiftele cu linte verde

de Ancutsa in Mancaruri de post, 13 Apr 2021 | 5154 vizualizari

 

 
Chiftele de post, din legume, gustoase și sățioase. Nouă ne plac mult, sunt foarte aromate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g linte verde,
  • Sare, după gust,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 cățel de usturoi,
  • Pătrunjel proaspăt, după gust,
  • Mărar proaspăt, după gust,
  • 2-3 linguri pesmet,
  • 1 lingură făină,
  • Aprox 150 ml ulei pentru prăjit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu linte verde:

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna, până se decojesc. Arunci apa și repeți procedeul de câteva ori, cojile vor pluti și poți scăpa ușor de ele. Dacă nu te deranjează cojile, le poți lăsa, eu însă am preferat să muncesc un pic la linte, dar să am boabe frumoase, fără pielița aceea. Să vezi ce culoare frumoasă vor avea!

Mărunțești (eventual la chopper) morcovul, ceapa, usturoiul, sarea și verdeața. Le adaugi peste lintea scursă de apă și pasezi cu un blender de mână.

Pentru a lega compoziția de chiftele și pentru a nu ieși moale, adaugi pesmetul și făina. Amesteci bine. Formezi chiftelele cu mâinile umezite.

Așezi chiftelele într-o tigaie cu ulei încins, le rumenești pe fiecare parte, ai grijă să nu le arzi, se fac destul de repede. Le scoți pe o farfurie pregătită cu șervete, care să absoarbă surplusul de ulei.

Servești cu legume sau salată.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/chiftele-cu-linte-verde.html

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=b5uNV_4tEX4

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu linte verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut