Chiftele cu cartofi la cuptor

de oanapl in Curcan, 28 Iul 2017 | 5422 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am imprumutat-o de la d-na Gicuta Porceanu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi mici
  • pentru chiftele:
  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • vegeta
  • boia
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar si patrunjel tocat
  • pentru sos:
  • 2 linguri cu smantana (fermentata)
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1 lingurita cu mustar
  • boia
  • sare
  • piper
  • un pahar de apa
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.

Cureti cartofii si ii speli. 
Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu mainile umezite in apa. Le asezi in tava impreuna cu cartofii. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit. 

Sos: amesteci toate ingredientele si condimentezi cu boia, sare si piper. 

Scoti tava din cuptor, indepartezi folia de aluminiu si torni sosul. Pensulezi chiftelutele si cartofii cu sos si dai din nou tava la cuptor pentru 20 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

28.07.2017, 21:07

Ce bine arata! As gusta si eu din ele

oanapl 1

28.07.2017, 22:43

Da, e rapid si delicios Ralu!
Multumesc Rocsi! Te servesc cu drag!

kytz 1

31.07.2017, 11:23

Buneeee!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu ciuperci si cartofi