Chifle umplute

de Irina in Piine, 25 Feb 2014 | 6164 vizualizari

 

De multe ori se intampla sa cumparam sau sa facem mai multa paine decat mancam si sa se invecheasca. Si de cele mai multe ori o aruncam, nu-i asa? Bani aruncati pe fereastra! :)
Eu imi aduc aminte ca mama nu arunca painea: ori facea crutoane pentru supa, ori o umezea si o punea in cuptor pana se improspata. Sau facea pizza pe blat de paine. Cornurile care se invecheau se transformau in cornuri umplute la cuptor, cu ce gasea prin frigider, numai bune pentru o gustare intre mese.
Si uite asa am improvizat si eu intr-o seara o gustare si credeti-ma, nu mi-a luat mai mult de jumatate de ora! Ceva branza, niste felii de pastrama, o ciuperca ramasa de la pizza si inca vreo cateva chestii...

 

INGREDIENTE

  • 2 chifle
  • cateva felii de telemea de vaca
  • 3-4 felii de pastrama
  • 1 ciuperca champignon
  • ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
  • seminte de dovleac, floarea-soarelui si in
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute:

Pentru inceput am umezit chiflele si le-am stors de surplusul de apa.

Am taiat branza si sunca in felii potrivite, am tocat ceapa, usturoiul si verdeata. Le-am amestecat pe toate.

Am taiat o bucata de hartie de copt, am umezit-o si am pus chiflele pe ea. Le-am crestat din loc in loc, iar crestaturile le-am umplut cu amestecul de care v-am povestit mai devreme. 

Prin frigider mai aveam niste ciuperci care mi-au facut cu ochiul. De ce nu? Am tocat marunt una si am adaugat-o amestecului.

Am stropit chiflele cu putin ulei de masline si am presarat peste ele un amestec de seminte.

Am imbracat chiflele in hartia de copt si le-am pus in cuptorul deja incins, cam 20 minute. 

Am dezvelit chiflele si le-am mai lasat in cuptor vreo 5 minute, cat sa devina painea usor crocanta.

Le-am mancat calde, bucata cu bucata, impreuna cu un pahar cu lapte.  

Concluzia: au iesit tare gustoase. As pune totusi o branza cu un gust mai pronuntat, de oaie de exemplu si as mai adauga niste usturoi sau o planta mai aromata, busuioc cred...

Oricum, va poftesc sa incercati si voi! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci si branza