Chifle Simple

de Valyvalentyna in Piine, 29 Ian 2015 | 4327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina;
  • 1 pliculet drojdie uscata;
  • 2 lingurite zahar
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 300 ml apa calda
  • seminte de susan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Simple:

Intr un vas mai mare punem faina si facem o gropita in mijloc unde punem sarea: zaharul:uleiul si drojdia cu 3-4 linguri de apa calda apoi lasam 10 min pt. a creste maiaua.

Dupa zece min turnam restul de apa calduta si framintam bine un aluat elastic si usor de modelat, dupa framintare lasam la loc cald sa creasca timp de 1 ora. Intre timp pregatim tava tapetata cu hirtie de copt ,

Dupa ce aluatul e crescut infainam bine masa de lucru si ne apucam sa modelam chiflele pe care le asezam in tava si le mai lasam inca 10-15 min sa creasca apoi le ungem cu ulei si presaram seminte de susan apoi bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade si lasam sa se rumeneasca frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

30.01.2015, 15:26

Tare bune!

Corinuta 1

01.02.2015, 12:37

Minunate

Valyvalentyna 1

13.02.2015, 08:26

Multumesc Fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branza topita