Chifle fara drojdie - reteta rapida

de deyutzky in Piine, 3 Apr 2020 | 5823 vizualizari

 

Cand nu prea avem drojdie(cum se intampla in aceasta perioada), facem chifle cu praf de copt. Sunt absolut delicioase si se fac foarte usor. In mai putin de o ora sunt gata cu totul, de la pregatirea aluatului pana la coacerea lor. 
Am incercat si o reteta cu bicarbonat, dar nu pot spune ca am fost prea incantata. Asa ca am ramas la aceasta cu praf de copt pe care am facut-o deja de cateva ori pana acum. 
Reteta am vazut-o la Laura Adamache, eu doar am umblat putin la cantitati. 
Mai jos va las si linkul catre reteta video, in caz ca va place mai mult acest format.
https://www.youtube.com/watch?v=gvEtCF57dvo&t=2s
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 chifle:
  • 375 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 260 g lapte batut/chefir/sana
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou pentru uns(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle fara drojdie - reteta rapida:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt.

Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline.

Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina faina.

Impartim aluatul in 8 bucati si formam 8 chifle.

Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu o furculita, apoi le dam la cuptor la 180 grade C, aprox. 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc.

Sunt foarte pufoase si gustoase. 

Nu stiu sa va spun cat timp se pot pastra, dar cel putin 2 zile la noi au tinut. Dupa ce s-au racit, le-am pus intr-o punga alimentara. 

Va doresc pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fara drojdie - reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Wassa