Am revenit cu forte proaspete, dupa o viroza urata care nu mi-a dat pace toata saptamana. Si cum puteam sa revin, decat cu paine proaspata ;).
Amestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin.
Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam drojdia activata si amestecam. Adaugam sarea iar apoi untul topit amestecat cu apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. La nevoie se poate adauga faina sau apa calduta, in functie de consistenta aluatului.
Acoperim vasul si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora si jumatate).
Rasturnam aluatul pe planul de lucru si il mai framantam putin.
Impartim aluatul in doua parti egale. Din fiecare parte vom modela 9 chifle.
Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa stea la loc caldut 30 de minute.
Dupa ce au crescut in tava, le ungem cu lapte si dam tava la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.
La fel vom proceda si cu cealalta jumatate de aluat.
Scoatem chiflele pe un gratar si le lasam sa se raceasca.