O nebunie......
Untul se topeste usor in apa( cei 350 ml).
In 100 ml apa se topeste drojdia impreuna cu lingurita de zahar.
Faina se cerne in vasul de paine, se face o gropita in mijloc, se pun galbenusurile, sarea pe margine, se adauga si drojdia lichefiata si lasata zece minute la cald, apoi apa si untul topit...se framanta atat cat sa nu se mai lipeasca de maini poate mai este necesar sa mai adaugam doua trei linguri de faina..
Crestam aluatul adanc in forma de cruce si-l lasam la crescut la loc cald( cca o ora) pana isi dubleaza volumul( la mine aproape si l-a triplat).
Coca am impartit-o in doua din jumatate am facut chifele cu branza, din jumatate am facut niste painicute ( putin mai mari decat chiflele).
Jumatate de aluat l-am intins intr-o foaie pe care am uns-o cu galbenus de ou si apoi am presarat branza. Am rulat aluatul si am taiat chiflele. Am luat fiecare bucata si am strans-o usor de la mijloc astfel incat sa se desfaca usor ca o floare.
Am uns cu galbenus batut cu lapte. Am presarat chimenul.
Am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 de minute.
Din jumatatea ramasa de aluat am pregatit imediat cum am bagat primele chifle la cuptor painicutele sub forma de chifle mai mari, le-am uns numai cu lapte caldut si apoi le-am presarat cu faina si le-am copt pentru 30 de minute.
Fantastic de bune...