Chifle cu branza

de Dana Cristea - pusikmea in Piine, 27 Iun 2010 | 5416 vizualizari

 

tot ana este vinovata, insa astea le-am facut pentru doru, dar am micsorat si aici cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 5 gr drojdie
  • sare
  • cateva picaturi de ulei

Umplutura

  •  branza sarata de oaie
  • 2 linguri de smantana

Pentru uns

  • un galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza:

Pregtim aluatul astfel:

Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.

Lasam coca la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu un prosop si il punem langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ), pana creste.

 Intre timp pregatim umplura: dam branza pe razatoare si o amestecam cu smantana.

Impartim coca in 2-3 mingiute, apoi intindem fiecare mingiuta bine cu mana, in mijloc punem o lingurita de branza  si strangem marginile spre mijloc.

Le asezam in tava unsa cu ulei si le mai lasam la dospit inca 30 de minute, lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc si la dospit si la copt, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le coacem la foc mediu cca 30 de min.

Se servesc atat calde cat si reci, vreau sa spun ca le-am lasat pe masa si dupa o zi intreaga tot fragede si proaspete su ramas.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.06.2010, 14:05

adina ms

Bucataras Medi 1

07.07.2010, 19:28

ce bune trebuie sa fie...............

Dana Cristea - pusikmea 1

08.07.2010, 07:31

au fost foarte bune. gata vacanta, asteptam impresii,pupici :*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte