Cheesecake de ciocolata cu portocale

de cristinne in Torturi, 24 Ian 2011 | 8152 vizualizari

 

Azi, 24 ianuarie e ziua lui baby: al meu:)) asa ca trebuia sa il sarbatoresc cu ceva dulce categoric! ce poate fi mai bun decat un cheesecake usor din ciocolata si portocale! absolut fabulos a iesit! Usor de facut, fara coacere si cu un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • ciocolata amaruie: 200 grame;
  • crema de branza mascarpone: 500gr;
  • suc de portocale fresh: de la 2 portocale micute;
  • portocale confiate (dulceata)
  • zahar pudra: 200 gr;
  • biscuiti: 120 grame;
  • alune pisate:o mana
  • unt: 70 grame;
  • coaja rasa de portocale
  • esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata cu portocale:

Se face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit.

Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de portocale.

 Se topeste ciocolata la bain-marin. Cand devine lichida, se lasa putin sa se raceasca (pana ajunge calduta dar cat sa mai fie cremoasa, nu sa se intareasca) si se adauga peste crema de branza batand cu mixerul continuu. La final se adauga si dulceata de portocala: 2 linguri. Se aseaza in forma de tort peste blatul de biscuiti deja asezat frumos .

 Se da la rece minim 4,5 ore (de preferat o noapte).

 Se decoreaza, dupa bunul plac. (recunosc ca mie nu imi apartine, eu am luat ideea de decor de la o prietena de pe facebook, e a ei si arata excelent)'

PS: portocalele confiate: am taiat cubulete f mici coaja de la cele 2 portocale stoarse, le-am fiert in 2 ape cate 10 minute fiecare ca sa nu fie amare. Apoi le-am fiert inca o tura, in alta apa, inca vreo 15 minute dar de data aceasta cu 100 de grame de zahar, pana a scazut si a ramas ca o dulceata/jeleu. Acestea dupa ce se racesc se folosesc in cheesecakeul meu, sau la alte prajituri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 blaturi si 2 creme