Cheesecake de ciocolata

de gamilici in Prajituri, 6 Sep 2010 | 4804 vizualizari

 

Multumiri Ramonei ca a avut inspiratia de a aduce reviste la plaja!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza :
  • 120 g biscuiti de ciocolata (sau normali);
  • 70 g unt;
  • 80 g zahar.
  • Pentru umplutura :
  • 300 ml smantanta+100 g zahar pt frisca.
  • 150 g ciocolata + 50 ml lapte;
  • 1 cutie lapte condensat ( aici e la 395 );
  • 150 g crema de branza dulce;g
  • 4 foi de gelatina incolora.
  • 6 forme sau 1 vas de sticla.  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata:

Pentru baza :

Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom).

Compozitia se proportioneaza pentru 6 forme ,tasand usor pe deasupra (sau se pune toata intr-un vas de sticla).

Pentru umplutura:

Intai se bate smantana cu zaharul pana se obtine o frisca destul de consistenta.

Apoi topim ciocolata in 50 ml lapte.

Intr-un vas amestecam : laptele condensat, crema de branza dulce, frisca si ciocolata topita.

Foile de gelatina se lasa 2 min. in apa rece , se storc de apa si pe urma se topesc in baine-marie. Adaugam si gelatina peste compozitie de indata ce o indepartam de pe foc ca sa nu se intareasca si amestecam bine.

Asamblare si servire :

In forme, peste biscuiti, se pune cate un polonic din compozitie (sau daca ati facut in vas,se toarna toata compozitia peste bicuiti).

Se orneaza si se lasa la rece cel putin 3 ore.

 

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere