Cheesecake cu visine (fara coacere)

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 5372 vizualizari

 

Iubesc cheesecake-ul .......

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti
  • 120 g unt
  • 60 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 g iaurt 10% grasime
  • 400 g visine
  • 250 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 15 g gelatina granule
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine (fara coacere):

Macinam biscuitii, Topim ciocolata alba cu untul. Amestecam biscuitii cu untul topit cu ciocolata. Tapetam o forma rotunda de tort cu folie alimentara sau de aluminiu si asezam amestecul de biscuiti presand usor si ridicand si marginile. Introducem tava la rece.

Mixam frisca.Punem gelatina la inmuiat. Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, adaugam iaurtul si apoi frisca batuta. Incalzim gelatina(10 g) apoi o adaugam in compozitie. Peste biscuitii din tava punem un strat subire de crema, apoi asezam cateva forme de silicon si punem restul compozitiei printre formele de silicon. Introducem tava la rece.

Pentru jeleul de visine punem intr-un vas pe foc visinele  impreuna cu cele 250 g de zahar si lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam amidonul subtiat cu 2-3 linguri de apa sau de zeama de la visine.Mai lasam sa dea cateva clocote apoi indepartam de pe foc. Inmuiem gelatina (5 g) apoi o incalzim si o adaugam peste visine. Lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit jeleul de visine scoatem tava de la rece, indepartam formele de silicon si in fiecare adancitura punem visine din jeleul pregatit. Turnam zeama peste intreaga suprafata si introducem din nou la rece pana se intareste. 

Scoatem forma de tort si ornam cu putin praf de biscuiti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]