Si am ajuns si eu la jumatatea miei, adica la reteta cu nr. 500! Poate pentru unii pare putin :D dar pentru mine e ceva wow. Si ca sa marchez aceasta cifra rotunda si frumoasa :P am ales acest cheesecake (imi place la nebunie) care mi-a incantat papilele gustative. M-am inspirat de pe internet pentru aceasta reteta si l-am facut cu ce ingrediente am avut eu la indemana. :X
Pt. crusta:
Pt. umplutura:
Pt. ornat:
Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine.
Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura.
Umplutura: Se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte.
Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare.
Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora.
Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara.
Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm.
Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc.
Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Diametrul tavii este de 26 cm.
2
Daca preferati mai dulce, se poate adauga zahar in plus.
3
Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.
4
Daca branza e cremoasa, se foloseste si gelatina.