Cheesecake cu mouse de mango si frisca

de CookieMonster in Torturi, 1 Mai 2013 | 4781 vizualizari

 

Pentru ca mi-a placut cum a iesit celalalt Cheesecake m-am hotarat sa repet experienta

 

INGREDIENTE

Cheesecake:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 500 g lapte condensat ( o cutie xxl)
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • jumate esenta de vanilie

Mousse de mango:

  • 250 g mango
  • 80 g zahar
  • 150 ml suc portocale ( o portocala jumate)
  • jumatate de esenta de portocala
  • 200 frisca lichida
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina (10 g)

Frisca pentru ornat

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mouse de mango si frisca:

Cheesecake

1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).

2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinuu.

3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si se lasa la racit.

Mousse de mango:

1. Mixam bine frisca lichida impreuna cu esenta de portocale.

2. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece timp de 10 minute.

3. Fructul se curata, se mixeaza si se pune la fiert impreuna sucul de portocale, zeama de lamaie si zaharul timp de 5 - 6 minute.

4. Pasati bine amestecul si lasati-l inca 2 - 3 minute pe foc mic pana da in primul clocot.

5. Lasati compozitia sa se raceasca putin si adaugati gelatina incalzita putin, apoi frisca mixata.

6. Turnati mouss-ul peste Cheesecake, nu inainte sa tapetati cu folie alimentara tava de tort si se lasa la frigder 2 - 3 ore. 

Se scoate si se orneaza cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mouse de mango si frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.05.2013, 22:27

Yamiiii

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:59

CookieMonster 1

02.05.2013, 15:31

of, ce scumpi imi sunteti cu totii Multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nectarine