Pentru ca mi-a placut cum a iesit celalalt Cheesecake m-am hotarat sa repet experienta
Cheesecake:
Mousse de mango:
Frisca pentru ornat
Cheesecake
1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).
2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinuu.
3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si se lasa la racit.
Mousse de mango:
1. Mixam bine frisca lichida impreuna cu esenta de portocale.
2. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece timp de 10 minute.
3. Fructul se curata, se mixeaza si se pune la fiert impreuna sucul de portocale, zeama de lamaie si zaharul timp de 5 - 6 minute.
4. Pasati bine amestecul si lasati-l inca 2 - 3 minute pe foc mic pana da in primul clocot.
5. Lasati compozitia sa se raceasca putin si adaugati gelatina incalzita putin, apoi frisca mixata.
6. Turnati mouss-ul peste Cheesecake, nu inainte sa tapetati cu folie alimentara tava de tort si se lasa la frigder 2 - 3 ore.
Se scoate si se orneaza cu frisca