Jeleu:
1. Ananasul si kiwi se mixeaza bine.
2. Zeama de ananas, sucul de portocale, apa, zaharul si esenta de vanilie se pun la fiert. Cand da in clocot adaugati fructele mixate si mai lasati 6-7 minute. Puneti compozitia intr-o forma mai mica decat tava de tort si lasati-o sa se raceasca.
4. In 50 ml apa rece se pune la hidratat gelatina timp de 10 minute apoi incalziti-o putin pe aragaz si adaugati-o peste sucul de fructe.
5. Se lasa la rece cel putin 2 ore.
Cheesecake:
1. Mixam bine ouala si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).
2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de trandafiri si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinu.
3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si se lasa la racit.
4. Peste cheesecake-ul racit adaugam jeleul si il mai lasam 30 de min la rece.
Pofta buna!