Inca de cand am citit articolul "My blueberry nights - starile unei fete ce iubeste tarta cu afine" postat de catre Adinuta, am ramas cu un dor nebun dupa tarta cu afine.... dar si dupa povestea in sine! Dupa amintiri....
Asa ca m-am decis, in sfarsit, sa incerc un desert altfel! Diferit de budincile si placintele care erau punctul meu forte! Trebuie sa mai lucrez la aspect, trebuie sa respect intocmai reteta, lucru pe care, de altfel, nu il fac niciodata... Am pe lista multe "dulceturi" ce vreau sa le incerc, insa deocamdata ma opresc aici: Cheesecake cu dulceata de afine
Pentru blat avem nevoie de:
Pentru umplutură avem nevoie de:
Pentru topping avem nevoie de:
Topim untul și adăugam biscuiții macinati, zahărul si esenta de rom. Amestecam bine si omogemizam compozitia, care trebuie sa fie usor faramicioasa. O turnam apoi intr-o formă/tava rotunda, cât mai uniform. Lăsam tava la rece, pentru a se întări blatul, timp in care pregatim umplutura.
Batem brânza cu ajutorul unui mixer, adaugând treptat zahărul, smântâna si frisca mixata impreuna cu esentele dupa gust. Adaugam si dulceata de afine, omogenizand compozitia. Încorporam apoi gelatina (Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva in totalitate) si amestecam usor. Turnam umplutura peste blatul de biscuiți și lăsam la rece, de preferat, peste noapte. Pentru topping, mixam frisca impreuna cu esentele si o adaugam peste umplutura. O servim cu dulceata de afine! Sa aveti pofta!
1
Puteti folosi orice alt tip de dulceata sau fructe proaspete (eu as incerca-o din nou cu visine si afine), ciocolata sau crema de vanilie.
2
Branza o puteti trece printr-o sita, penrtu o textura mai fina.
3
Recomand o crema de branza pentru o compozitie spumoasa.
4
Pentru un blat crocant, il puteti coace, dupa ce a stat la rece 20-30 de minute.