Doresc tuturor bucataraselor si bucatarasilor "Sarbatori Fericite" cu sanatate alaturi de cei dragi.
Anul acesta am avut foarte mult de lucru in saptamana inaintea Craciunului si nu am avut timp sa fac traditionalii cozonaci( am amanat pentru Anul Nou) si cea mai rapida reteta a fost cea de cheesecake.
Pana nu am descoperit reteta Laurei Adamache mi-a fost teama sa fac cheesecake, dar este grozav de usoara si aromata.
Multumesc Laura si "Sarbatori Fericite".
Blatul
Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana pregatim crema.
Crema de branza
Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine. Intr-un bol se amesteca bine branza cremoasa cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena. Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde. Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.
Se repatizeaza uniform crema de branza pe blatul de piscoturi. Se lasa la frigider cel putin 3 ore. Se scoate cheesecake-ul din forma cu grija, se pune pe platoul de servire si se toarna uniform peste crema dulceata de coacaze.
Se orneaza dupa gust si imaginatie. Pofta buna!
1
In reteta Laurei Adamache este specificata cantitatea de 9 grame de gelatina, dar cand am facut-o prima data nu mi s-a parut suficienta si am marit-o la 12 grame.