Am incercat un fel de cheesecake fara nici un fel de blat, doar cu branza dulce degresata, 2 banane care asteptau sa fie bagate in seama si mure de la congelator, ca tot vine primavara si congelatorul meu este inca pe jumatate cu fructe. Am folosit indulcitor in loc de zahar si m-am declarat multumita de rezultat si mai ales de faptul ca am putut manca o felie fara sa am regrete ca sunt la dieta....
Bananele le pasam cu furculita si le amestecam cu branza dulce si extractul de vanilie. Ouale intregi le batem spuma cu un praf de sare si indulcitorul pulbere, pana isi maresc considerabil volumul, se albesc si se tin de tel. Peste ouale batute turnam in fir subtire uleiul. Adaugam peste spuma de oua amestecul de branza si banane, amestecam cu un tel, usor, adaugam si amidonul si continuam amestecarea pana la incorporare. Miscarile sa fie usoare, de sus in jos sa nu scoatem tot aerul din ouale batute spuma. Turnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt, iar deasupra imprastiem murele decongelate. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, pana compozitia nu mai tremura si este rumena deasupra.
Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Pofta buna!!!