Cheesecake cu ananas caramelizat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 31 Mai 2011 | 4911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ppraf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 450 g branza cremoasa Dr.Oetker/Quark/Philadelphia
  • 200 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • vanilie
  • Ananas caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 400 g ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ananas caramelizat:

Ananas caramelizat:

Intr-o cratita se pune zaharul,la foc mic, pana se caramelizeaza,apoi se adauga untul si frisca si se amesteca energic. Se lasa la racit,apoi se amesteca cu ananasul taiat bucatele

Blat: 

Oul se bate cu un praf de sare,vanilie si zahar pudra,apoi se adauga untul si faina. Se obtine un aluat neted care se pune 30 de minute la frigider.

Umplutura:

Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa,apoi se adauga branza si smantana.

Peste crema de branza se pune amidonul si se amesteca,apoi se incorporeaza albusurile batute spuma si vanilia.

O tava rotunda(24-26 cm,daca folositi cu peretii detasabili imbracati exteriorul in folie de aluminiu) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Aluatul de tarta se intinde intr-o foaie rotunda si se aseaza in tava astfel incat sa fie aluat pana la jumatatea tavii. Peste blat se toarna crema de branza.

Se lasa la racit,apoi se scoate din tava si se serveste cu zahar pudra sau ananas caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel