Reteta am gasit-o pe site-ul http://mayas-esprit.blogspot.ro:)
Aluat:
Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider.
Umplutura:
Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga frisca lichida apoi mixam bine cu blenderul. In alt vas mixam spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Peste ouale mixate cu zahar si coaja de lamaie se aduga branza si se continua mixarea. Se adauga amidonul si zaharul vanilat si se omogenizeaza.
Aluatul rece se pune intre 2 bucati de hartie de copt si se intinde in forma rotunda.
Tapetam o tava cu hartie de copt si unt, apoi punem aluatul si nivelam marginile.
Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5-10 minute la cuptorul preinalzit la 200°C pana se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor si se toarna umplutura. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce din nou in cuptor pentru 20 minute tot la 200°C , descoperim apoi tava si coboram temperatura la 170°C si mai lasam inca 30 de minute pana se rumeneste deasupra.
Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste cu fructe, simpla, cu topping de fructe sau pudrata cu zahar.
Va doresc pofta buna!!!