Chec sah

de eclerash in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 12341 vizualizari

 

trebuie sa va inarmati cu rabdare daca intentionati sa il faceti :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 500 g faina
  • 13 linguri apa
  • 1 pachet margarina 
  • 2 lamai
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec sah:

Separam albusurile de gabenusuri.Pe cele dintai le batem pana devin spuma si apoi adaugam peste ele cele 2 cani de zahar ce a fost topit la foc  in 13 linguri de apa(il adaugam fierbinte!)astfel compozitia isi va dubla volumul.Incepem sa adaugam cate un galbenus continuand sa mixam compozitia,apoi adaugam si 2 cani de faina in ploaie in ploaie,iar la sfarsit zaharul vanilinat.Impartim compozitia in doua parti egale si pe una dintre ele o amestecam cu cacao.Punem compozitia alba si maro in tavi separate de chec si dam la cuptorul ce a fost incalzit in prealabil.

Intre timp ne apucam de creme.Vor fi 2 creme pe care le vom amesteca la un moment dat.

Crema 1:Laptele il fierbem si racit.Dupa ce s-a racit il punem pe aragaz cu 7 linguri de faina si 3 linguri de zahar si amestecam pana cand capata consistenta unei budinci.La sfarsit adaugam si coaja celor 2 lamai si lasam sa se raceasca.

Crema 2:Pachetul de margarina il frecam cu cele 100 g de zahar pudra si apoi adaugam sucul celor 2 lamai.

Cand crema 1 s-a racit in totalitate o amescam cu crema 2.

Acum vom incepe sa taiem checurile in fasii cu o latime de 2 cm (cum se vede si in foto) si punem cate o fasie alba si una maro,una alba si una maro avand grija ca intre ele sa punem crema,astfel recompunand checul.Il punem in folie alimentara pentru a patrunde crema intre fasii si astfel sa se lipeasca.Peste cateva ore indepartam folia si incepem sa il imbracam in aceiasi crema si deasupra putem pune ciocolata rasa sau nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu branza la cuptor